hye semua reader yang menyinggah kat blog ejat..terima kasih coz sudi singgah blog yang tak berapa nak lawa..hehehe..jangan lupew follow ejat k..thanks again..:)

Tuesday, January 25, 2011

Ibarat ditikam - tikam

haaiiihhhh!!!!!hari nie merupakan hari yang sangat teruk dlm hidup aq...rasa macam nyawa nak ditarik oleh malaikat jew..tuhan jew taw apew pasaan aq ketika tue...xde sapew ley tolong..aq betul2 dalam bad condition hari nie...xtaw nak discripe macam mana..humm...hari nie buat sekian kalinye aq kena stomach ache atau paling senang korang nak paham is G.A.S.T.R.I.K...2 lah penyakit yang paling aq takut sekali..aq selalu doa supaya penyakit 2 x berulang..tapi sangkaan ku meleset hari nie...penyakit 2 dah buat aq rasa macam nak mati...disebabkan sakit tue aq x dapat life dengan sempurna sebagai seorang pelajar hari nie..hari nie aq betul2 rasa rugi..mungkin pada orang lain bez coz dapat missed class..tapi pada aq tidak..coz banyak subjek yang aq missed n in the same time teacher x masuk..sepatutnye time 2 aq dapat isi dengan finished up all homework..tapi tidak..aq terpaksa berkampung kat BILIK RAWATAN....hummmm...

sebenarnye aq sakit dari kat rumah lagi..kuar jew toilet lepas mandi pagi tadi aq dah rasa pewot aq x selesa..tapi disebabkan aq ingat sakit 2 biasa n try nak jadi student yang rajin g sekolah..aq pown dengan gamblenyee g sekolah..sampai sekolah aq ingat kan dah kurang sikit..tapi tidak..makin tambah sakit..lepas assembly pagi tadi aq dapat lah lelapkan mata walaupown untuk sekejap..kesian teacher chemist aq..penat dye ajar tapi aq n CAK dengan slumber tidow coz kitorang memang betul2 teruk pagi tadi..lepas class chemist,gastrik aq pown mula menjalankan tugas diorang untuk menyakitkan lagi pewot aq...ya allah ya tuhan ku..sakit tahap maxima punye lah..rasa macam kena tikam berkali2...aq dengan mukew x malu mintak jasa baik Ms.JEGON untuk carikan aq kunci BILIK RAWATAN...coz bilik 2 jew lah yang memahami keadaan aq n CAK pagi tadi....


hanya tuhan yang tahu betapa sakitnyeeee....:(

setelah beberapa ketika aq tunggu Ms.JEGON tue,akhirnyee dye datang dengan kunci bilik yang aq mintak tue..alhamdulillah..aq pown pesan kat monitor yang aq x masuk class seterusnye maybe the whole day...CAK n aq pown dengan sepastas yang boleh bawak diri kitorang memanjat blok pejabat 2..rasa macam jauh jew blok 2 hari nie..maybe condition aq x bek...tue yang rasa jauh semacam tue..sampai jew bilik 2 aq n CAK twoz amik port kitorang atas katil n tidow dengan tidak sedar kan diri(dah nama pown tidow ea..mesti lah x sedar diri..apew lah aq nie..)hehehe....

tidow punye tidow punye tidow punye tidow(brape banyak tidow daaa..haha)....tetiba aq tersedar...aq sedar 2 pown aq rasa macam aq 'ngences'...rupanye x..sekali bila aq tengok jam tangan...jam telah pown menunjukkan pukul 1:00 ptg..betapa lamanye kitorang tidow sampai x sedar dah time balik...dengan mamai n sakit tengkuknyee aq pown woke up CAK dari tidow...kitorang dengan terpisat2 pown keluar...mujur adew Ms.JEGON yang betul2 trully frenz...aq belum sempat nak nek blok class kitorang,dye dah turun bawak beg aq n CAK sekali..aq sayang ko lebih lah yun...dye 2 betul2 BESTIE aq lah..dye sanggup buat apew jew...huhu....=(
terima kaseh..baca lagi ea lepas nie :)

3 comments:

SYAFIQAH / S said...

be strong kamu :)

miss zulkanine said...

remember, allah bagi kite sakit sebab na hapuskan dosa2 kecil...so, be thankful yh sayangs~
woott..woott... take care.

kalau ade ubat, makan ubat.
Lain la kalau kat plastik/botol ubat tu tulis "HANYA UNTUK PERHIASAN".
oke?

ejat_laranista said...

syafiqah : thanx beb..:)
sis deana : thanx soo much dgn adviced tue..ok bos..lpas nie sye semakin rajin makan ubat bila perlu..hehehe:D